top of page
  • Фото автораАдміністратор

Навчитися вчитися! Книга, яку варто прочитати!


Цікава книга з фонду бібліотеки!


Зверніть увагу, шановні читачі!

У книжці "Навчитися вчитися" доктор наук Барбара Оклі пояснює, як працює наш мозок, розкриває причини невдач у навчанні й ділиться ефективними методиками засвоєння матеріалу!


"Для закріплення матеріалу краще спробувати пригадати його, ніж просто перечитувати. Перегляд підручників і конспектів створює "ілюзію знання".


Одна з основних ідей цієї книги, на якій грунтуються запропоновані методи навчання, полягає в тому, що мозок людини "перемикається" між станом високої концентрації та станом спокою.

"Процеси мислення, що відповідають цим двом типам систем, ми називатимемо сфокусованим (зосередженим) і розпорошеним (розсіяним) мисленням, - пише Оклі, - ці режими надзвичайно важливі для навчання... У розпорошеному режимі мозок, вочевидь, здатен тихо й непомітно працювати над чимось, що наразі не перебуває у фокусі вашої уваги ... Сфокусований режим мислення потрібен для опанування математики та природничих наук. Він передбачає безпосереднє розв'язання завдань із застосуванням раціональних, послідовних, аналітичних підходів... Але й розпорошений режим мислення так само потрібен для вивчення математики і природничих наук. Він допомагає несподівано побачити стару проблему в новій перспективі, бо побудований на "широкому масштабі". Розпорошений режим вмикається, коли ми розслабляємо увагу й дозволяємо думкам "політати в небесах"...



"Бажання засвоїти матеріал і велика кількість витраченого на це часу не гарантує, що ви його справді вивчите. Намір учитися дасть результат лише тоді, коли підкріплюватиметься застосуванням ефективної стратегії навчання"



Розділи книги, які можуть зацікавити:

- фрагментація й уникання ілюзії знання

Як стати "бібліотекою формул";

- боротьба з відкладанням на потім;

як із власних обтяжливих звичок (зомбі) зробити собі помічників;

- скрізь зомбі;

глибший сенс звички відкладати на потім

- поради, прийоми й інструментарій;

- розвиток пам'яті та інші.



10 правил "Як треба вчитися" - ви, шановні читачі, також знайдете в даному виданні!


Про книгу "Навчитися вчитися" пишуть

в освітянській газеті "Освіта України", радимо звернутися і прочитати статтю:

Сорока Валентина "Я вирішила перевчити свій мозок": педагогічна бібліотека/ В.Сорока// Освіта України.- 2019.- № 41 (21 жовт.).- С.10-11.


Дізнавайтеся більше про нові видання разом з нами!


Книга чекає на свого читача!

Завітайте до бібліотеки!

45 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page