top of page
  • Фото автораАдміністратор

Дорж Бату "Таємниця старого лами"

"...не роки роблять людину розумною, а знання."


"Не варто дуже захоплюватися своїм успіхом. А то може статись так, що твоє зображення в дзеркалі подобатиметься людям більше, ніж ти сам."


"Знання, вбиті силоміць з однієї сторони, з такою самою силою вилітають з другої."


"Відпускай те, чого не можеш відпустити. Не шкодуй за тим, що для тебе найдорожче. Терпи те, чого не можеш витерпіти. І якщо ти після цього залишишся живий, ти будеш

по-справжньому вільний."


"Ми - ті, ким ми себе бачимо. Якщо в житті тебе щось не влаштовує, треба щось міняти. Хочеш змін? Роби їх. Але пам'ятай: щоб народитися знову, спочатку треба вмерти. Не бійся смерті. Бо за нею буде нове життя."


"Не бійся бути смішним, Джоржо. Бути смішним і дурним - це абсолютно різні речі.

Краще бути смішним блазнем, ніж дурним, пихатим і пафосним лайном."


"Старі тибетські книги друкували на довгастих аркушах паперу ксилографічним способом - відбитком різьбленої дошки з текстом і малюнками. Потім ці аркуші ніяк не зшивали. Просто складали пачкою і обгортали шовковою тканиною."


"Якщо чогось хочеш - роби! Не можеш - навчись! Але якщо не хочеш навчитись, значить ти цього й прагнув".


"Найсолодша помста - зробити кривднику добро, подати руку й подивитись йому у вічі. Немає нічого кращого."


"- Не бійся своїх ворогів. Не плач над своїми поразками. Поразки насправді дадуть тобі відчути смак перемоги. А втрати навчать тебе цінувати те, що ти маєш. Так, здається, говорить твій нагаса? - Учитель хитро всміхнувся. - Не бійся. І не плач. Але й не забувай. Нічого не можна забувати. Забув - програв."


"Час, мов пісок, тече крізь наші пальці, й кожна окрема піщинка ніколи більше не пройде тим самим шляхом і ніколи більше не вернеться."


"Твоя власна позиція - це те єдине, від чого ти можеш відштовхуватись. Це твоя земля і твоя опора. Ніхто, крім тебе й твоєї власної думки, не можуть диктувати тобі що і як робити..."




21 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page